Nicușor Constantinescu -15 ani de detenție

sentinta nicusorFostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, la Curtea de Apel București, în dosarul denumit ”Perdelele Forestiere”. El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 14 mai – 11 septembrie 2012, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu a  făcut plăţi fictive de peste 1,2 milioane de lei către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri şi Poduri Constanţa, în cadrul proiectului “Caravana estivală a judeţului Constanţa”. De asemenea, spun procurorii, în perioada 2010 –2014, având aceiași funcție, împreună cu fostul director al R.A.J.D.P. Constanța,  Adrian Gâmbuțeanu, a constituit un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat și alți directori din cadrul Consiliului Județean, împreună contribuind la săvârșirea mai multor infracțiuni economice în dauna statului.
Prejudiciul se ridică la peste 30 de milioane de lei.
Potrivit DNA, fostul șef al CJC a finanțat lucrări care nu aveau nici o legătură cu proiectul de interes public județean „realizarea de perdele forestiere, reabilitare terenuri degradate, conservare biodiversitate naturală și dezvoltarea turismului ecvestru”.
În același dosar au fost condamnate  și alte persoane fizice și persoane juridice, pedepsele fiind cuprinse între doi și 15 ani de închisoare.  Printre cei condamnați se regăsesc și:

Adrian Gâmbuțeanu – 6 ani și 4 luni cu executare

Felicia Tăicuțu – 3 ani cu suspendare

Simion Lucian și Titi Cenușă – câte 4 ani și 10 luni cu executare

Gică Ene- 3 ani cu suspendare

Ruxandra Luminiţa Darie- 3 ani cu suspendare

Florin Georgel Onescu -3 ani cu executare

Reamintim că Nicușor Constantinescu a primit, recent, într-un alt dosar, încă 5 ani de închisoare cu executare.

Redactor: Daniel Albu