Nicolae Matei a fost scos de pe lista primarilor incompatibili

Nicolae Matei a fost scos de pe lista primarilor incompatibili, după ce Agenția Națională pentru Integritate și-a revizuit poziția față de primarul de la malul mării. Raportul de evaluare întocmit în cazul edilului de Năvodari a calsat cele două cauze, de avere și conflict de interese, pentru care era cercetat edilul de Năvodari.

Raportul de evaluare finalizat de ANI infirmă acuzațiile potrivit cărora edilul Nicolae Matei ar fi fost incompatibil cu funcția pentru care a fost ales de cetățeni în două mandate consecutive.

„Conform situației modificărilor patrimoniale intervenite în averea acestuia, […]la data cumpărării bunului declarat în vederea impozitării , dispunea de suma necesară efectuării acestei cheltuieli.” este concluzia inspectorilor de integritate privitoare la cauza de avere.

Inspectorii i-au verificat edilului veniturile realizate în perioada fiscală 2008 – 2012 și au ajuns la concluzia că primarul a declarat corect valorile pentru impozitare. În plus, tot în raportul ANI se arată că Primăria Orașului Năvodari, reprezentată de Nicolae Matei, nu a încheiat contracte cu societățile comerciale la care edilul deține funcții sau calități comerciale.

„A respectat dispozițiile legale privind conflictul de interese aplicat primarilor” conchide raportul ANI.

În baza concluziilor formulate, inspectorul Anca Delia Băltărețu, cel care s-a ocupat de dosarul edilului Nicolae Matei a dispus clasarea lucrării.

Redactor: Andreea Barbu