Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, a fost demis

Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, a fost demis din funcție prin ordin de prefect. Anghel a rămas în funcție pentru că secretarul comunei a refuzat să transmită Prefecturii referatul în baza căruia edilul putea fi demis. Astfel, prefectul a formulat plângeri penale pentru abuz în serviciu atât pe numele secretarului, cât și pe al celui care i-a preluat atribuțiile.

Jocul primarului de la Castelu s-a terminat. Nicolae Anghel a fost demis în cele din urmă după mai multe luni în care a deținut frâiele comunei, deși avea o condamnare definitivă. Prefectul județului Constanța, Ion Constantin, a semnat ordinul de eliberare din funcție a lui Anghel după ce, mai bine de două luni, secretarul comunei a refuzat să emită prefecturii documentul în baza căruia edilul putea fi demis.

Încăpățânarea angajaților comunei Castelu de a-și proteja șeful nu a rămas fără urmări. Prefectul a depus plângere penală pe numele celor doi pentru abuz în serviciu. Acțiunea în instanță va continua, chiar dacă situația a fost, în cele din urmă, soluționată.

În data de 15 septembrie , prefectul județului Constanța a demis din funcție primarii din Oltina, Tuzla și Mircea Vodă pentru că, pe numele lor, există hotărâri judecătorești de condamnare definitive, iar legea nu le permite păstrarea mandatelor. Încă de atunci, angajații din Castelu au început tergiversările prelungind, pentru încă două luni, păstrarea funcției pentru Nicolae Angel.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea