Nicio Bobotează fără aruncatul crucilor

Deși s-a renunțat la Slujba de Sfințire a Apei din Portul Tomis,  arhiepiscopul Teodosie n-a renuntat la momentul aruncarii crucilor in mare, si, deși pare greu de crezut, s-au gasit doi temerari care sa puna mana pe ele.

Marea de gradul 8 si un vant care te lua pe sus! Acesta a fost decorul in care soborul de preoti de la Arhiepiscopia Tomisului a ajuns la ora 13, in portul Tomis. Nu era tipenie de om, in afara de un barbat care ii astepta dezbracat aproape complet. Insă nu  fost lasat sa faca gesturi nebunesti.

Barbatul, usor euforic, nu a inteles de ce nu poate participa la ritualul aruncarii crucilor in mare.

Cu jumatate de ora intarziere, arhiepiscopul Teodosie a inceput slujba, pe care a scurtat-o la maximum.

Vantul a suflat cu atata forta, incat crucile n-au ajuns prea departe. In cateva clipe, valurile le-au adus la mal. Un tanar in costum de scafandru s-a lasat in apa pe langa dig si a luat o cruce, iar un altul imbracat intr-o blana de oaie mițoasă s-a aplecat de pe cheu si a pescuit o a doua cruce.

Sticlele de apă sfințită care urmau să fie împărțite credincioșilor la slujba de Bobotează au degerat. Acestea erau depozitate afară și, din cauza viscolului și a temperaturii scăzute, apa din ele a inghețat.

Chiar si pe o asa vreme, s-au gasit cativa localnici care sa vina dupa aghiasma, in Portul Turistic Tomis.

Constanta a fost sub cod rosu de viscol mai bine de 24 de ore.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea