Nici un deşeu pe plaja din Năvodari

Obiectivul:  plaja mai curată! Grad de importanţă: maxim! Aşa poate fi descrisă acţiunea demarată de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei privind curăţarea zonei de nisip care se întinde pe o distanţă de 5,9 kilometri. Şi pentru că se doreşte ca această acţiune să devină un model atât pentru năvodăreni cât şi pentru turişti, la activitate au luat parte lucrători din cadrul primăriei şi administraţiei locale în frunte cu edilul oraşului care nu s-a sfiit să se aplece pentru a aduna deşeurile.

Acţiunea de ecologizare a fost demarată în urma unei sesizări primite din partea Elizei Dochie, care locuieşte în Năvodari. Femeia mărturiseşte că nu se aştepta ca edilul să i-a măsuri atât de repede.

Zona de acţiune a fost atât Tabăra Năvodari care a primit prima serie de copii, cât şi plaja.

Firma care se ocupă de salubrizarea oraşului a sprijinit activitatea cu 400 de saci menajeri, mănuşi de unică folosinţă şi o maşină pentru transportul deşeurilor.

Cei care s-au aflat la plajă spun că activitatea funcţionarilor poate fi un exemplu demn de urmat.

Chiar dacă la acţiune au participat peste 100 de funcţionari, serviciile din cadrul primăriei au fost asigurate fără nici o modificare a programului.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru