Nici nu s-a încălzit bine afară că au și apărut căpușele

invazie de capuseMai multe zone din țară se confruntă cu o adevărată invazie a acestor insecte. 45 de persoane s-au prezentat, la sfârşitul săptămânii, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Matei Balş” din Capitală, cu înţepături de căpuşe. În Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică a confirmat deja 16 cazuri de boală lyme.

Sibiul se confruntă cu cele mai multe cazuri de mușcături de căpușe, dar și cu cele mai multe cazuri de boală Lyme confirmate. Cu toate acestea, sibienii nu sunt conștienți de pericolul la care se expun și nu-și iau măsuri de precauție împotriva căpușelor.

Primul caz de boală Lyme pe anul acesta a fost internat la Spitalul Judeţean din Sibiu. Pacientul a avut nevoie de tratament de specialitate și va rămâne sub supraveghere medicală o perioadă îndelungată de timp.

Cazul nu este singular. Peste 30 de oameni au ajuns în acest an la Urgenţă, în Sibiu, după ce au fost înţepaţi de căpuşe.

În Bucureşti, doar în weekend-ul trecut s-au prezentat la spital 45 de persoane înţepate de căpuşe. Netratată la timp, boala lyme poate avea efecte neurologice foarte grave.

Redactor: Raluca Damian