Nici nu au început bine, că au şi apărut primele probleme

Vorbim despre înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa întâi care nu s-au putut face, deoarece softul Ministerului Educaţiei nu a funcţionat timp mai multe ore. Reprezentanții ministerului au găsit o soluție de avarie: ei le-au transmis părinților să … aștepte până când softul va fi funcţional.

Puși în fața problemei cu softul nefuncțional, oficialii din Educație au spus că în cursul nopţii au fost două căderi de tensiune, “din cauza cărora s-a spart hardul”. Prin urmare, părinţii nu au putut depune cererile pentru inscrierea elevilor în clasa pregătitoare.

Părinții au recurs la măsuri extreme pantru a putea să-și înscrie copiii la o școală bună.

După un timp, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urianu, a anunțat că s-a remediat problema care a apărut la sistemul informatic, astfel că părinţii îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare şi clasa întâi. În schimb, secretarul general al FSLI, Liviu Pop, consideră că ministrul Educaţiei ar trebui să-i penalizeze pe cei responsabili de blocarea softului folosit pentru înscrierea în clasa pregătitoare, subliniind că aceasta este o “greşeală impardonabilă”. Liviu Pop a spus că peste 400 de mii de părinţi au așteptat  ore în şir înscrierile pe o aplicaţie care nu merge. Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I a început luni și se termină pe 16 martie.

Redactor: Doina Sirbu