Nevăzătorii pot ”vedea” patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei

Astăzi, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, a fost anunțată finalizarea proiectului ArheoTACT. Prin intermediul acestui proiect, este facilitat accesul persoanelor cu deficiențe de vedere, la patrimoniul istoric și arheologic al Dobrogei printr-o abordare fizică și de conținut.

Proiectul ArheoTACT este căștigător în cadrul programului de finanțare ”Lumea prin Culoare și Sunet” ediția 2016. În cadrul proiectului, a fost pus în aplicare un program de educație non-formală, conceput pentru persoane cu deficiențe de vedere. S-a dorit accesibilizarea muzeelor de arheologie principale din Dobrogea iar proiectul a avut o valoare totală de aprximativ 270.000 lei, folosiți pentru  achiziționarea instumentelor necesare și accesorizarea muzeelor.

Au fost achiziționate diverse accesorii precum ghiduri audio, imprimante 3D, replici tactile din rășină si chiar un covor tactil.

La nivelul nivel național sunt declarate peste 150.000 de persoane nevăzătoare.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele cu deficiențe de vedere, iar beneficiarii indirecți includ familiile, educatorii și însoțitorii acestora dar și specialiștii muzeului și al instituțiilor.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.