Neurologie Pediatrică, la Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Andrei” din Constanța a obținut toate aprobările necesare pentru înființarea unui Compartiment de Neurologie Pediatrică. Ultimul document solicitat în vederea acestei demarări a fost adoptat de către consilierii județeni în cea mai recentă ședință ordinară.

În urma hotărârii privind modificarea și completarea structurii organizatorice a unității spitalicești, pe care au aprobat-o aleșii locali, din totalul paturilor deținute de Secția Pediatrie, cinci au fost alocate compartimentului nou-înființat.

Cât de imperioasă era fondarea acestuia?

„Secția Pediatrie dispune de un număr de 90 de paturi, fiind unitatea medicală care deservește atât județul Constanța, cât și județele învecinate: Tulcea și Ialomița. Cea mai apropiată unitate spitalicească cu profil de neurologie pediatrică se află la o distanță de 240 de kilometri, în București, secția îndrumând până acum cazurile de neurologie către Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” și Spitalul Clinic de Copii „Victor Gomoiu”, unități ce dispun de secții de neurologie pediatrică.”, se precizează în documentația întocmită de reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

Numărul de copii cu afecțiuni neurologice care necesită precizare de diagnostic, investigații de specialitate și tratament adecvat este în creștere. Aceste îngrijiri medicale se pot derula numai prin internare într-un compartiment cu specific neurologic. În evidența Secției Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Andrei” din Constanța sunt minori diagnosticați cu boli neurologice rare care au nevoie de internare și monitorizare adecvată.

Totodată, în cadrul compartimentului vor fi diagnosticați și investigați corespunzător, precoce, copiii născuți prematur, cei cu suferință pre și perinatală și cei cu sindrom genetic. Solicitările pentru un consult neurologic pediatric sunt frecvente și din partea altor secții: neonatologie, chirurgie pediatrică și neurochirurgie.

Redactor: Mihaela Țânțaru