Nervi si neputință la Eforie Sud după ce un adolescent s-a înecat în mare (VIDEO)

Parintii îi acuză pe salvamari că nu au intervenit pentru a-l aduce la mal pe copil. Salvamarii susțin însă că ei au fost cei care i-au interzis minorului să nu se aventureze în mare când steagul rosu era arborat, dar acesta i-a ignorat și a plecat spre geamandură alături de alți trei prieteni. Adolescentul de 16 ani a fost gasit inecat intre stabilopozii digului de larg. Turistii care au zarit cadavrul au anuntat autoritatile, iar trupul neinsufletit a fost transportat la morga din Constanta pentru efectuarea necropsiei si stabilirea exacta a cauzei decesului.

Cei patru adolescenti de 15 – 16 ani au venit la mare cu parintii. Salvamarii sustin ca baietii au ignorat steagul rosu care marca valurile mari si curentii puternici si au intrat in mare. Atunci cind au fost goniti de linga mal, baietii au intrat din nou in valuri intr-o zona nesupravegheata de salvamari. Citeva minute mai tarziu unul dintre ei a fost răpus de un val. S-a agatat de umerii unui prieten, dar curentii l-au tras pe fundul marii.

Parintii au aflat ca baiatul lor a disparut abia cind prietenii sai au ajuns la mal. Era deja prea tarziu pentru a face ceva si salvamarii nu puteau sa-si riste viata intrand intr-o mare mult prea agitata.

In disperare de cauza parintii copilului inecat au chemat duminică scafandrii pentru a gasi trupul neinsufletit. Salvamarii nu ar fi putut interveni in acest caz pentru ca in zona in care s-a produs incidentul sunt in continuare curenti puternici si trupul putea fi dus sute de metri mai departe. Trupul tânărului a fost descoperit în cursul serii, plutind între stabilopozi, de un grup de turiști.

Reporter: Cristina Plesca ; Imagine: Alex Brinzaru