Nervi pentru pensionarii constănţeni

Nervi întinşi la maximum pentru pensionarii care s-au grăbit în prima zi să îşi ia pachetele cu alimente distribuite de Primăria Constanţa. Bătrânii s-au pus la cozi încă de la 3 dimineaţă, iar şirul de oameni se întindea la ora 9 pe câteva sute de metri.

https://www.youtube.com/watch?v=tMydG6hu–Q

Primăria Constanţa a început distribuirea pachetelor cu alimente către pensionari şi persoanele cu handicap după o pauză de câteva luni. Ca să fie siguri că ajung primii la pachete, unii dintre pensionarii constănţeni s-au așezat la coadă încă de la ora 3 dimineaţa.

La ora 9, coada se întindea deja pe câteva sute de metri. Chiar şi cei care se aflau printre primii erau nemulţumiţi că distribuirea durează foarte mult. După mai multe ore, unii dintre ei au renunţat să mai aştepte.

Cei aflaţi însă la capătul cozilor s-au înarmat cu multă răbdare. Din experienţă ştiu că pot sta la rând ore în şir, însă veniturile mici îi fac să îndure dezavantajele fiecărui anotimp.

Autorităţile locale constănţene vor ca de anul viitor pensionarii să primească tichete valorice pentru ca situaţii de genul acesta să nu se repete. Distribuirea alimentelor continuă până pe data de 30 decembrie, iar pachetele conțin doi pui, două kilograme de făină, un kilogram de mălai şi unul de orez.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea