Neoprotestanții se implică politic

Biserica neoprotestantă din România se implică în viața politică și se pregătește de alianțe pentru alegerile locale. Intervenția lui Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, în cazul copiilor luați de statul norvegian a atras atenția pastorilor neoprotestanți care vor încheia o alianță cu țărăniștii, prin Forumul Civic Creștin, structura politică ce îi reprezintă.

Țărăniștii se aliază cu oricine pentru câteva voturi în plus. Pastorii neoprotestanți vor să răsplătească eforturile depuse de Aurelian Pavelescu pentru înapoierea copiilor luați de statul norvegian de la familia Bodnariu. În acest sens, PNȚCD va beneficia de voturile membrilor bisericii neoprotestante, prin încheierea unei alianțe cu Forumul Civic Creștin.

Biserica neoprotestantă cuprinde mai multe confesiuni printre care penticostală și adventistă și însumează aproximativ două milioane de oameni în întreaga țară. La întrunirea națională a PNȚCD au participat și trei pastori care au dat asigurări că voturile comunității se vor îndrepta către partidul lor, drept mulțumire pentru implicarea în cazul Bodnariu. Totodată, prin alianța cu neoprotestanții, țărăniștii vor să își consolideze pozițiile în județul Constanța, în localitățile în care nu sunt foarte bine reprezentați.

Biserica neoprotestantă este foarte bine reprezentată în zona de vest a țării în județe precum Arad, Bihor, Satu-Mare, Timiș sau Bistrița-Năsăud.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea