Nemulțumirile i-au scos în stradă pe angajații Oil Terminal

Nemulțumirile i-au scos în stradă pe angajații Oil Terminal care cer demisia Ministrului Energiei, Victor Grigorescu. Acesta din urmă vrea să schimbe un membru din conducerea Consiuliului de Administrație al instituției, iar angajații nu sunt deloc de acord.

Zeci de muncitorii din cadrul companiei petroliere  Oil Terminal au protestat în curtea societății împotriva numirii unui nou membru din conducerea Consiliului de Administrației. Propunerea vine din partea ministrului Energiei, însă angajații spun, într-un singur glas, “nu” acestei numiri.

Victor Grigorescu vrea să numească o persoană de la Fondul Proprietate, care a mai făcut parte din CA şi în urmă cu câţiva ani şi care la acea vreme a vrut să restructureze câteva sute de angajaţi. Mai mult, dacă acesta va fi numit acum, potrivit legislaţiei în vigoare, va avea mandat de patru ani, lucru care îi îngrijorează pe sindicalişti.

în opinia sindicaliştilor, schimbarea conducerii ar putea duce nu doar la micşorarea capitalului social, ci şi la disponibilizări masive. Aproape 1.000 de angajaţi sunt membri de sindicat şi deşi protestul nu va afecta programul de lucru se speră ca numărul acestora să fie cât mai mare. În plus, dacă nu vor primi nicio reacţie de la Ministerul Energiei, sindicaliştii sunt hotărâţi să meargă să protesteze şi la Bucureşti.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea