Nemulțumiri în rândul angajaților din Serviciile de Ambulanță

Bonusul de 500 de euro acordat de guvern celor care lucrează în linia întâi cu bolnavii de Covid 19 creeaza discordie în rândul angajaților din Serviciile de Ambulanță.

La Constanța, zeci de asistente, medici și ambulanțieri au aflat cu stupoare că nu vor primi stimulentul și asta pentru că fie au transportat bolnavi când încă nu se știa de acești bani, fie nu au făcut parte din echipajul care a transportat în mod direct bolnavul confirmat.

De când a izbucnit pandemia de Covid în România, angajații de la Serviciile de Ambulanță au fost primii oameni care au intrat în contact cu posibilii purtători ai virusului.  Nu au știut niciodată dacă au de a face cu un bolnav. Toți au fost suspecți. Rezultatele  veneau după 48 de ore sau chiar dupa decesul pacientului.

Și cu toate acestea nu toți vor primi bonusul de 500 de euro. Guvernul a impus criterii, iar în urma acestei decizii, la Constanța doar  90  din aproape 300 de oameni vor primi banii. O decizie care  i-a enervat pe angajați.

Oamenii  spun că nu au cerut nimic și că acești bani sunt un drept pe care îl merită toți.

În substația de ambulanță de la Năvodari angajații au anunțat că banii pe care urmează să îi primească doar  6 din cei 21 de salariați vor fi împărțiți în mod egal tuturor. Este însă o soluție cu care nu și restul angajaților  ai serviciului sunt de acord. Aceștia speră ca guvernanții să găsească o rezolvare și toți salariații din domeniu să primească acest bonus.

Reporter: Cristina Niță