Nelu Tătaru: “Va fi o toamnă plină”

Scenariu sumbru în ceea ce privește numărul de cazuri de îmbolnăviri, în România, odată cu noile relaxări și începrea anului școlar.

Ministrul Săntății a afirmat, miercuri seara, că numărul de cazuri în creștere se explică printr-o “relaxare exagerată”, dar că toate măsurile de relaxare luate erau necesare, la fel cum este necesară și începerea școlii.

Nelu Tătaru a mai afirmat că numărul de îmbolnăviri zilnice poate ajunge la peste 2.000, dacă nu vor fi respectate regulile de protecție. El recomandă părinților să îi invețe pe copii să respecte regulile de protecție împotriva răspândirii virusului.

Cel mai recent bilanț prezentat de către Grupul de Comunicare Strategică plasează România la un număr total de 91,256 de cazuri confirmate de COVID-19 și 3.765 de decese. Potrivit autorităților, în prezent, în unitățile medicale de profil din toată țara sunt internați 7.288 de pacienți , dintre care 503 se află în secțiile de terapie intensivă. În județul Constanța, în ultimile 24 de ore a fost înregistrat un număr de 44 de noi îmbolnăviri.

Redactor: Oana Jărloianu