Năvodariul se pleacă în fața educației

În preambulul zilei mondiale a educației de mâine, cinci octombrie, instituțiile cu rol educativ din Năvodari, sub îndrumarea și susținerea primilor doi oameni de la cârma orașului, Florin Chelaru și Liliana Mară, și-au dat mâna pentru un eveniment inedit desfășurat sub egida: „Educația șlefuiește caractere”.

Evenimentul a avut loc în sala de sport a orașului. Au dat gir invitației profesori și elevi ale celor trei școli generale din comunitate, ale liceului, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, ai Centrului de zi, oameni implicați sub diferite modalități în formarea copiilor și nu în ultimul rând părinți. Fiecare parte implicată a avut amenajat un atelier de lucru în care a exprimat într-o manieră personală ce rol și loc are educația în viața fiecăruia dintre ei.

După un scurt salut oficial adresat la începutul festivităților, edilul orașului a preferat să se plimbe printre copii și să vorbească personal cu aceștia. Aceeași atitudine a adoptat-o și viceprimarul orașului. Tinerii s-au arătat foarte deschiși și dornici de comunicare.

Manifestarea a cuprins: moment artistic sugestiv, vizionarea atelierelor, jocuri ale copilăriei, dans și schimb de impresii pe marginea temei alese, „Educația șlefuiește caractere”.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Adrian Corchie