Năvodariul, gazda unei ceremonii religioase

Bucurie nemăsurată s-a simțit la Năvodari, unde sute de creștini ortodocși au luat parte la slujba specială de sfințire a bisericii cu Hramul Sfântul Antonie cel Mare. Ceremonialul religios a reprezentat desăvârșirea lăcașului sfânt a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 2009.

Cu ajutorul enoriașilor și al autorităților locale, biserica a fost ridicată din lemn stratificat, având o arhitectură specială. Totodată, biserica Sfântul Antonie, a intrat în grupul bisericilor din oraș care s-au înmulțit în ultimii ani, odată cu creșterea numărului de locuitori, creștini ortodocși.

După realizarea întregii arhitecturi interioare și exterioare, completată de icoanele pictate pe lemn, biserica Sfântul Antonie cel Mare, a primit „ taina botezului”. A fost sfințită de un sobor de preoți, condus de Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Rânduiala a fost una cu totul specială. Hrisovul de sfințire și pomelnicele credincioșilor s-au zidit în marmură și s-au pecetluit cu ceară. Masa a fost spălată cu apă de trandafir și s-a parfumat, iar la colțuri au fost așezate chipurile evangheliștilor Matei, Marcu, Luca și Ioan.

Odată cu sfințirea lăcașului, sute de femei au avut șansa unică, să intre în altarul bisericii și să își pună o dorința, în care să creadă cu toată puterea. Realizarea bisericii Sfântului Antonie cel Mare, a reprezentat o misiune importantă pentru preoți, enoriași și autorități locale, facilitând calea către casa Domnului, pentru mulți bătrâni din localitate, fiind foarte aproape de locuințele lor.

Slujbele vor continua la biserica de lemn din Năvodari, unde sunt așteptați toți enoriașii locului și nu numai.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adrian Florea