Năvodărenii au ocazia să înveţe noi tehnici de autoapărare

La iniţiativa primarului Nicolae Matei şi cu sprijinul Primăriei, instructorii de Aikido  au început antrenamentele în oraş! Aikido nu este doar un sport, ci o adevărată artă, iar pentru cei care vor să-i afle tainele, şedinţele se desfăşoară de 2 ori pe săptămână la Şcoala nr. 2.

Aikido face parte din categoria artelor marţiale şi este o tehnică de autoapărare bazată pe forţa celui care loveşte.

Chiar dacă se află abia la al doilea antrenament în Năvodari, instructorii de Aikido au reuşit să umple sala cu tineri care doresc să înveţe acest sport. Printre ei sunt şi copii de 5 ani care lasă de-o parte jocurile pentru a învăţa cum să se apere.

Instructorii ne spun că în artele marţiale, extrem de important este salutul de început, care se respectă peste tot în lume şi este considerat un omagiu adus fondatorului Aikido.

Cei care vor să stăpânească tehnica au nevoie de multe ore de antrenament. La început se prezintă noţiunile de bază pentru ca mai tarziu participanţii să înveţe să se apere chiar şi în faţa unui agresor cu armă. Instructorii de Aikido au venit la Năvodari datorită numărului mare de tineri care făcea naveta la Constaţa. Astfel la iniţiativa primarului Nicolae Matei şi cu sprijinul Primăriei întâlnirile se organizează la şcoala numărul 2 din oraş.  Cursurile au loc joi între orele 19:00- 21:00 şi sâmbătă începând cu ora 10:00. În luna februarie antrenamentele sunt gratuite urmând ca ulterior să se plătească un abonament de 50 de lei pe lună.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Ionescu