Navigator roman, victimă a condițiilor de muncă

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a primit un mesaj disperat , trimis de un navigator , îmbarcat la bordul unei nave , care în prezent se află în portul Jedah din Arabia Saudită. Marinarul în cauză a cerut să fie salvat din acel mediu ,invocând condițiile precare de muncă și de trai și totodată amenințările grave primite din partea unui ofițer.

„Mă numesc Cojocea Mihai. Sunt timonier pe yachtul ALEXANDER, staţionat în portul Jedah, din Arabia Saudită. Lucrăm la bord fără ventilaţie, fără aer condiţionat, în cabină temperatura este de peste 40 de grade. Am probleme medicale, am solicitat îngrijiri, nu mi s-au acordat. Duminică, am solicitat sa fiu debarcat cât mai curand posibil, dar nimeni nu face nimic în acest sens. Muncesc de ieri dimineaţă, de la ora 8, până în această dimineaţă, la ora 8. Am fost ameninţat de către ofiţerul ZIAGKOS THEOFANIS, că voi fi aruncat pe cheu fără bilet de avion, fără shore pass, fără acte. Vă rog, ajutaţi-mă urgent, pentru a mă putea întoarce acasă. Vă Multumesc!”

Mesajul disperat a alertat Sindicatul Liber al Navigatorilor, care a înștiințat de urgență autoritățile. Au fost demarate rapid toate acțiunile, în vederea salvării navigatorului român.

Orice marinar care necesită consultanță înainte de a se îmbarca la bordul unei nave, se poate adresa Sindicatului Liber al Navigatorilor la numerele de telefon 0241 618 587 , 0241 601 282 sau pe site-ul www.sln.ro

Redactor: Ana-Maria Stancu