Nave NATO în portul Constanța

Forțele Navale Române primesc în acestă perioadă vizita navelor militare NATO. Acestea vor acosta în perioada 28-31 iulie în Portul Militar Constanța pentru a continua seria activităților în comun.

Un dragor maritim românesc, un vânător de mine turcesc și o navă germană de comandament și aprovizionare vor acosta timp de patru zile în portul Constanța. În toată această perioadă navele au participat la exerciții multinaționale în apele Mării Negre.

Echipajele celor trei nave militare vor efectua  în prima zi a escalei în România o vizită oficială la Comandamentul Flotei din Constanța.  În cadrul acestei întâlniri se vor analiza aspecte ale colaborării din timpul misiunii desfășurate în bazinul Mării Negre.

Militarii germani, români și turci vor oferi posibilitatea populației civile să viziteze navele acostate în portul constănțean, duminică 29 iulie, în intervalele orare 10.00-12.00 și 14.00-18.00, la Dana Pasagere. După escala din Portul Militar Constanța, navele NATO vor naviga în largul Mării Negre, pentru a continua activitățile de instrucție și misiunile de supraveghere a traficului maritim. Activitățile se vor încheia cu câteva zile înainte de începerea pregătirilor pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Prin intermediul acțiunilor desfășurate de către cele două nave militare românești Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu” și Fregata „Regele Ferdinand”, în cadrul misiunilor NATO, Marina Militară Română contribuie la stabilirea unei prezențe avansate în partea estică a Alianței și dovedește capacitatea de operaţionalitate deplină și continuă.

Redactor: Denisa Albu