Nava Ștefan cel Mare s-a întors din misiune din Marea Mediterană

Timp de trei luni, echipajul Poliției de Frontieră a participat la mai multe misiuni de recuperare a migranților care încercau să ajungă pe coastele italiene.  În total,  995 de persoane au fost salvate de pe ambarcațiuni improvizate și predate autorităților italiene.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RJkzEqxjFaw[/youtube]

Nava amiral Ștefan cel Mare a Poliției de Frontieră a revenit în țară după o misiune de 71 de zile în Marea Mediterană. În total au fost executate 8 misiuni care au scos din apele mării, aproximativ 1000 de refugiați sirieni care încercau să ajungă pe coastele italiene.

Printre membrii echipajului s-a numărat și o femeie care a făcut față cu brio misiunilor. Mărturisește totuși că a rămas impresionată de drama copiilor ținuți de familii pe nave care se puteau scufunda oricând.

Momentul revenirii pe pământ românesc a fost emoționant pentru toți membrii echipajului care și-au putut revedea rudele sau iubitele. Cel mai greu a fost pentru cei care au fost pentru prima oară într-o astfel de misiune.

Timpul a trecut greu și pentru iubitele celor care au fost în misiune și care au așteptat cu sufletul la gură revenirea navei în țară.

Nava Ștefan cel Mare a parcurs în această misiune peste 8300 de mile marine. Activitatea este o continuare a operațiunilor de control la frontieră organizate de Frontex.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.