Nava-școală “MIRCEA” se întoarce acasă

Cel mai longeviv ambasador al României, Bricul Mircea, își încheie, vineri, 22 septembrie, marșul anual de instrucție. Nava și-a început  traseul în urmă cu 4 luni,  iar de atunci a parcurs o distanță de 10.000 de mile marine.

Bricul Mircea revine la Constanța după 4 luni de străbătut mările și oceanele lumii.  După 10.000 de mile marine parcurse și 11 escale în  porturi din 9 țări europene, nava-școală își încheie marșul de instrucției, pe data de 22 septembrie.  Obiectivul marșului a fost instruirea în domeniul navigației și a practicii marinărești a viitorilor ofițeri și maiștri militari de marină.

Cadeții și echipajul bricului  ”Mircea” au reprezentat cu onoare România la două evenimente nautice de prestigiu. Totodată, echipajul navei a efectuat vizite oficiale la și la alte Academii Navale din Europa.

„MIRCEA” este un velier, cu trei arbori, având înălțimea de 44 de metri deasupra apei, și cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Nava a fost construită în perioada 1938-1939 la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania.

Alături de cadeții români s-au instruit, anul acesta, la bordul navei-școală ”Mircea”, opt cadeți din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia și 110 de cadeţi germani.

Redactor: Lavinia Barbu