Nava Școală ”Mircea”, în cel de-al doilea marș

Momente emoționante în Portul Militar Constanța. Nava Școală ”Mircea” a plecat astăzi în cel de-al doilea marș de instrucție de anul acesta. Timp de 31 de zile velierul va străbate 6 mări și două strâmtori.

Premieră pentru Bricul Mircea, două marșuri de instrucție în același an. Primul a avut loc în perioada mai-iunie, iar astăzi velierul românesc a parasit Portul Militar Constanța în cel de-al doilea voiaj. După o săptămână de navigat pe apele a șase mări și două strâmtori maritime intercontinentale nava va acosta în Portul Durres din Albania. În cele 21 de zile de marș și 10 zile de staționare, velierul românesc va face escale și în porturile Split, din Croația și Souda din Grecia.

Echipajul navei este format din 182 de membri, 38 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeţi şi 13 instructori germani. Acestui echipaj i se alătură încă 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina. Deși îi așteaptă o viață pe mare, profesie pentru care se pregătesc în fiecare zi, cadeții Academiei Navale nu și-au putut ascunde emoțiile.

Emoțiile s-au numărat și în rândul familiilor și prietenilor tinerilor care au plecat  în voiaj.

Bricul Mircea se va întoarce acasă joi, 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români şi străini.

Redactor: Cristina Niță