Nava „Jean Bart” în portul Constanța

Demonstraţie de forţă şi eleganţă în portul Constanţa, acolo unde staţionează pentru câteva zile fregata franceză „Jean Bart”, una dintre cele mai redutabile arme din dotarea NATO. Nava franceză va întări prezenţa Alianţei Nord Atlantice în Marea Neagră unde va participa la două exerciţii alături de marina militară română.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eSENw4svtVk[/youtube]

Fregata franceză Jean Bart participă în Marea Neagră la un exerciţiu mixt alături de forţele navale şi aeriene române. Vasul dispune de armament de ultimă generaţie.

Vasul de luptă are instalatii de aparare de ultima generatie, in categoria armelor inteligente. Forta de atac a bastionului Jean Bart este completată de tuburile lans-torpile si de artileria de punte. Sunt 10 guri de foc impartite pe toata nava.

Fregata Jean Bart trimisă de statul francez in Marea Neagra s-a antrenat timp de patru zile cu distrugatorul „Marasesti” in largul Constantei.

Nava franceză va mai ramane o saptamana in apele teritoriale romanesti. Ea va participa la manevre alături de şapte vase româneşti conduse de fregata „Regina Maria”.

„Jean Bart” face parte din clasa fregatelor F 70 AA specializate în lupta antiaeriană şi operaţiuni de gestionare a situaţiilor de criză pe mare. Astfel de nave pot desfăşura misiuni în orice zonă de pe glob şi pot acţiona individual sau în cadrul unor grupări navale.

Redactor: Nicoleta Antohi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.