Nava Flaminia, sub analiza parlamentarilor

Cantitatea de deşeuri descărcate de la bordul navei MSC Flaminia este mai mare decat cea estimata initial.  Senatorul Chirstian Gigi Chiru a trimis prefectului judetului Constanta, Eugen Bola, o adresa prin care semnaleaza anumite nereguli in ceea ce priveste prezenta navei MSC Flaminia in dana portului Constanta. Printre acestea se mentioneaza si acostarea navei in apropierea terminalului de cereale.

In acelasi timp, prefectul judetului Constanta, Eugen Bola, spune ca are cunostinta de cantitatea suplimentara de deseuri de pe nava si că acest aspect a fost făcut public cu ceva saptamani inainte.

Totodata, prefectul judetului Constanta a tinut sa mentioneze faptul ca autorităţile cunosc exact natura incarcaturii navei Flaminia, iar deşeurile suplimentare vor pleca spre Germania. In consecinta, nu exista niciun risc pentru locuitorii orasului Constanta.

Nava Flaminia se afla in acest moment in dana portului Constanta. După decontaminare, Flaminia va merge în Şantierul Naval Mangalia acolo unde urmează să fie supusă unor reparaţii capitale.

Redactor; Raluca Damian