Navă de lux, cu destinația Constanța

Una din cele mai luxoase nave de pasageri din Marea Mediterana a acostat in portul Constanta aducand cu ea 1300 de turisti straini, majoritatea din Franța, Italia și Germania. Pachebotul „Costa neoRomantica” este un orăşel internaţional plutitorbîn care şi-au dat întâlnire toate culturile pentru o călătorie de plăcere. Cu un pret urias, desigur , exprimat in sume cu multe zerouri, in euro.

Costa Neoromantica are o lungime de 220 metri, 12 punți și o capacitate maximă de 1.800 pasageri. La fel de impresionanta este si atentia pentru detalii, pe care o regasesti in toate colturile navei.

Plina de distractie, colorata si luminoasa, nava te incanta de indata ce pasesti in holul principal. Clubul de noapte este locul ideal in care puteti dansa pana la venirea zorilor, lasandu-va fermecati apoi de un minunat rasarit de soare privit din mijlocul marii pe puntea ambarcațiunii. Barurile sunt imprastiate pe toata nava, iar ospatarii si stewarzii serviabili apar de unde nu te-astepti.

Dintre cei 20 de români care muncesc pe „Costa Mediterranea”, opt sunt angajaţi la cazinoul navei, ca dealeri şi supraveghetori. Restul sunt vânzători în magazine, barmani, fotografi, asistenţi medicali şi fitteri.

Nava de pasageri a făcut o escală de numai 11 ore în portul Constanţa, venind de la Burgas si plecand spre Volos (Grecia)  iar de pe urma ei au câştigat autorităţile portuare, companiile de agenturare, de pilotaj şi remorcaj.

Cel mai mult au profitat agenţiile de turism şi transportatorii auto, muzeele din Constanţa şi Histria, precum şi producătorii de vinuri de la Murfatlar.

Redactor: Andreea Barbu