Nava „Banat”, din nou pe val

Au trecut doi ani de la tragicul incendiu care a frânt aripile a 65 de tineri. Pentru a cinsti memoria fiului și a victimelor, un părinte, inginer de profesie, a reconstruit nava „Banat”, o vedetă a flotei românești. Este un vapor vechi de aproape 50 de ani care, în trecut, plimba  pasagerii pe Dunăre.

S-au împlinit doi ani de la tragedia  din Clubul Colectiv. Eveniment care a şocat România, iar zeci de oameni au rămas mutilaţi fizic şi sufleteşte. Supravieţuitorii nu vor uita niciodată noaptea în care şi-au văzut moartea cu ochii, dar şi cea în care şi-au pierdut persoanele dragi. O suferinţă grea duc şi părinţii victimelor, iar în memoria fiului pierdut, tatăl- inginer naval de meserie- a făcut un gest emoţionant în memoria victimelor incendiului din Colectiv.

Nava Banat  a fost cândva o emblemă a României fiind cel mai pare pasager românesc. A fost nevoie de 2 ani de muncă pentru ca vasul să fie reconstruit în proporție de 90%.

Cea mai mare tragedie din istoria recentă a României a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015, unde o formație de muzică rock îşi lansa cel de-a doilea album în clubul Colectiv. Cu puţin înainte de miezul nopţii, localul a fost cuprins de flăcări care s-au răspândit extrem de repede. În urmă incendiului şi-au pierdut viaţă patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În total, 65 de oameni au murit în urma tragediei, iar alţi peste 160 au fost răniţi.

Redactor: Daniel Albu