Naștere neobișnuită în Vaslui

Un copil s-a născut în zăpadă, în județul Vaslui. O femeie însărcinată a sunat la numărul de urgență 112, însă a dat naștere  înainte de venirea ambulanței, pe marginea drumului.

O tânără în vârstă de 21 de ani din comuna Pușcași, județul Vaslui, a născut un băiețel sănătos, pe marginea drumului. Femeia a sunat la numărul de urgență 112 sâmbătă dimineața, în jurul orei 4.00, când a simțit că trebuie să nască. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a faptului că satul este izolat, ambulanța nu a ajuns însă în timp util.

Femeia a încercat să iasă înaintea ambulanței, însă au început contracțiile iar bebelușul s-a născut în zăpadă, pe marginea drumului.

”Am preluat-o pe mămică cu tot cu bebeluș. Acesta respira corect și avea culoare normală, semn că frigul nu l-a  afectat în niciun fel. Asta și din cauză că mămica s-a dezbrăcat de haină și a pus-o pe zăpadă, după care a născut și și-a înfofolit fătul imediat”, au declarat cadrele medicale.

Medicii au sosit la doar două minute după naștere și au constatat că băiețelul, pe care îl cheamă David-George, este perfect sănătos. Surprinzător, modul în care a venit pe lume, nu a afectat starea de sănătate a copilului. Atât bebelușul cât și mama acestuia sunt în afara oricărui pericol.

Redactor: Isabela Boantă