Năstase, față în față cu magistrații

Pentru prima dată după tentitiva de sinucidere din iunie, fostul premier Adrian Năstase a apărut în public mergând pe propriile picioare. S-a întâmplat la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a luat în discuţie recursul avocaţilor faţă de executarea pedepsei. “Un astfel de recurs nu mai are sens”, le-a spus Năstase magistraţilor.

Este pentru prima dată când Adrian Năstase s-a prezentat în faţa judecătorilor, din clipa în care instanţa supremă l-a condamnat la doi ani cu executare în dosarul trofeul Calităţii.

În momentul în care Năstase a intrat în sala de judecată a fost aplaudat de cei aflați înăuntru.

Fostul premier a fost mutat în urmă cu o săptămână de la Spitalul Penitenciar Rahova la cel de la Jilava. Motivul invocat de specialişti a fost că la Rahova nu exista o secţie de cardiologie, iar Adrian Năstase are probleme cu inima. În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian. El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. În 21 iunie, Năstase a fost operat de o echipă din care au făcut parte şi medicii Ioan Lascăr şi Şerban Brădişteanu. Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, declara, în 26 iunie, că există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier Adrian Năstase şi că urmează să fie verificate toate actele medicale.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu