Născuți în localități diferite (VIDEO)

Femeia de 35 de ani a ajuns la spitalul din Hârșova aproape de miezul nopţii și a născut primul copil pe cale naturală, cu ajutorul medicului de gardă. Când a venit rândul celui de-al 2-lea copil, medicul a constat ca bebelușul a rămas blocat în uter și era necesară o operație de cezariană, intervenție care nu putea fi efectuată de medicii spitalului din Hârșova. S-a decis transferul pacientei împreună cu nou născutul catre Spitalul Județean Constanța. A fost solicitat serviciul de Ambulanță în jurul orei 08:00 și s-a decis trimiterea unui echipaj cu medic.

Pacienta împreună cu nou născutul au ajuns în siguranță la Spitalul Județean Constanța, unde femeia a dat naștere și celui de-al doilea bebeluș tot pe cale naturală.

In ciuda împrejurărilor în care s-au născut, cei doi bebeluși au o stare generală buna, cântărind 2, respectic 2,4 kg.

Potrivit medicilor, femeia se află la cea de-a 5-a sarcină insă nu fost la nici un control ginecolog. Mai mult decât atât, pacienta nu se află în evidența nici unui medic de familie.

Direcția de Sănătate Publică s-a autosesizat cu privire la acest caz și a demarat o anchetă.

În urmă cu o zi, spitalul din Hârșova a fost amendat cu 20 de mii de lei de Serviciul de Control al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa din cauză ca nu dispune de o unitate de transfuzii sanguine  așa cum este prevăzut în planul de conformare. În plus, unitatea sanitară nu dispune nici de apă caldă și spălătorie.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: George Dima