Nămolul, aurul negru (VIDEO)

Negrul, culoarea mereu în vogă… Nu vorbim despre haine, ci despre ceva mai preţios decât aurul : nămolul. Efectul acestuia este miraculos, mai ales dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol. Nu o spune noi, ci sutele de turişti veniti din toate colţurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

Chiar la ieşirea din staţiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol, găsim Băile Reci. Un loc retras, modest care ascunde un adevărat izvor de sănătate. Turiştii sosiţi aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării.

Printre turişti am gasit si un român plecat în Germania de mai bine de două decenii, care în fiecare an revine în ţară special pentru efectul nemaipomenit al nămolului.

Pentru ca nămolului să fie eficient, medicii spun că acesta trebuie întins pe toata suprafaţa corpului şi lăsat cel puţin jumatate de oră. Asta face ca temperatura corpului să ajungă la 40 de grade. Dupa ce nămolul şi-a făcut efectul, trebuie făcută o baie în apele lacului Techirghiol.

O cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru domnii trecuţi de prima tinereţe, ci si pentru doamne şi copii.

Băile Reci de la Eforie au fost amenajate în anul 1960 şi sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceauşescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creşterii nivelul lacului şi, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locaţii au fost modernizate şi sunt in perfectă stare de funcţionare.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Matei Ghioc