Muzică la școală în pauză

La o scoala din Constanta, copii asculta muzica si danseaza in pauzele dintre cursuri. Conducerea unitatii a luat aceasta decizie dupa o vizita la o scoala din Turcia si dup ace a observat ca metoda ii face pe copii mult mai sociabili si mai putin violenti. DJ ul scolii este nimeni alta decat directoarea unitatii care are grija ca infiecare zi sa le ofere copiilor muzica potrivita in functie de varsta dar si de gusturile fiecaruia.

Smiley, Lidia Bubble sau Carla Dreams nu se mai asculta acum in cluburi ci la scoala. La Constanta, directoarea unuei unitati de invatamant s-a gandit ca in acest fel copiii se relaxeaza mult mai bine dupa o ora de curs iar comportamentul lor este unul mult mai sociabil.

Asa se face ca la scoala nicolae tonitza, in pauze , timp de 10 minute, pe holuri si in clase rasuna in boxe cele mai in voga hituri. Iar elevii danseaza sic anta cot la cot cu cadrele didactice.

Cea care se ocupa in mod direct de play listul fiecarei zile este chiar directoarea scolii. Dascalul spune ca are grija sa ofere muzica pentru toate varstele si tine intotdeauna cont de cerintele elevilor.

Specialistii spun ca metoda aleasa este una exceptionala  iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Reprezentantii inspectoratului scolar spera acum ca si celelalte unitati scolare sa le urmeze exemplu celor de la Nicolae Tonitza.