Muzeul de Istorie Națională și Arhelologie a fost gazda unui simpozion

Trecutul României și evenimentele istorice importante par din ce în ce mai plictisitoare pentru anumiți elevi constănțeni. În cadrul unui simpozion dedicat Cuceririi Independenței de stat a României, Zilei Victoriei împotriva fascismului și Zilei Europei Unite, câțiva tineri au avut activități mai “interesante” de făcut. În timp ce se vorbea de românii care au murit pentru țară, ei mureau… de plictiseală.

9 mai a însemnat pentru anumiți elevi “tichetul” pentru o zi fără școală. Au primit însă “ingrata misiune” să fie prezenți la simpozion. Așa a pățit și Andrei, elev la Liceul Traian, care avea cu totul alte preocupații decât să asculte ceea ce se vorbește. A fost văzut de directorul Muzeului și luat la întrebări.

Tactica de la școală a mers și la muzeu. A auzit răspunsul șoptit de o colegă și a scăpat. Răspunsul la cea de-a doua întrebare nu a mai apărut, însă bucuros că a ieșit din prim-plan și-a reluat ușurat activitățile.

Între două discursuri, elevii nu au uitat să aplaude, nu de alta dar riscau să se dea de gol. Mai ales că acțiunea le era dedicată în special lor.

Mai degrabă elevii au folosit acest prilej pentru a se recreea și nu pentru a-și însuși informațiile utile prezentate în cadrul simpozionului.