Musafiri la bordul fregatei Regele Ferdinand (VIDEO)

Marinarii români de pe Fregata Regele Ferdinand, care se află în zona Golfului Aden pentru a ajuta la lupta împotriva pirateriei navale, au primit la bord o vizită importantă. Contra-amiralul Enrico Credendino, comandantul grupării navale ATALANTA a avut numai cuvinte de apreciere la adresa militarilor români.

Contraamiralul Enrico Credendino şi membrii stafului grupării navale au fost primiţi de comandantul fregatei Regele Ferdinand, comandorul Mihai Panait. În cadrul discuţiilor, au fost prezentate principalele misiuni executate înainte de participarea la Operaţia ATALANTA, precum şi cele îndeplinite în ultima perioadă.

Oficialul Uniunii Europene  a vizitat fregata românească şi a apreciat activitatea depusă de nava noastră în cadrul grupării, în cele două etape de patrulare, felicitând comandantul şi echipajul pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile. Contraamiralul Credendino a mai spus că fregata Regele Ferdinand a depus până în prezent o muncă remarcabilă în cadrul Operaţiei ATALANTA, iar echipajul este unul profesionist, foarte bine motivat, cu  un comandant excelent.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: Fortele Navale