A murit Hugh Hefner, fondatorul Playboy

Celebrul fondator al revistei „Playboy”, Hugh Hefner a murit, miercuri, la vârsta de 91 de ani, la domiciliul său cunoscut sub numele de Conacul Playboy.

“Viața e prea scurtă ca să trăiești visul altcuiva”! Cu aceste cuvinte, scrise sub portretul lui Hugh Hefner s-a marcat trecerea sa în neființă. Cunoscut pentru costumaţia extravagantă şi pentru atitudinea impunătoare, Hefner a fost unul dintre promotorii revoluţiei sexuale, din anii ’50.

Hefner a înființat Playboy, în anul 1953, transformând revista într-un imperiu de divertisment de milioane de dolari. La începutul anilor 1970, aceasta şi-a construit un imperiu multimedia din cluburi și festivaluri de jazz, toate având ca simbol femei cu papion,în costume de iepuraş.    Mulți bărbați îi invidiau stilul de viață fantezist și adolescentin.                   De-a lungul anilor, legenda lui “Hef” a fost antrenată de zvonurile că s-ar fi iubit cu sute de femei frumoase, căsătorindu-se doar cu câteva dintre ele. Unii critici l-au respins ca o relicvă a unei epoci sexiste, mai ales în ultimii săi ani, când Hugh a vorbit în mod deschis despre experiențele sale intime. Din propriile sale povestiri, Hefner a întreţinut relaţii sexuale cu peste 1.000 de femei, dintre care multe au pozat în revista sa.

“Aș dori să fiu amintit ca cineva care a schimbat lumea într-un mod pozitiv, într-un sens social și sexual și aș fi foarte mulțumit de asta. Sunt un copil care a avut vise și le-a făcut realitate ”, a declarat Hefner pentru CNN.

În secolul al XXI-lea, Hegner s-a întors la televiziune cu reality show-ul „The Girls Next Door”, împreună cu trei iubite ale sale din vila Playboy, situată în Los Angeles.

În 2001, NBC a lansat serialul „The Playboy Club”, care nu s-a bucurat, însă, de succes, fiind anulat după numai trei episoade.

Din locuința sa de 2,5 hectare, din Los Angeles, Hefner monitoriza cu atenție activitatea revistei. El dădea aprobarea pentru afiș, desene sau direcția editorială. Începând cu anul 2016, revista a încercat să evite nuditatea, dar ulterior s-a întors la formula care a consacrat-o. Hefner îi are ca moștenitori pe soția sa, Crystal, pe cei trei fii, Cooper, David și Marston, și pe fiica sa, Christie. Acesta a dorit să fie înmormântat lângă Marilyn Monroe, în Los Angeles.

Redactor: Lavinia Barbu