Murăturile și zacusca au devenit un lux pentru oamenii de rând (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MrviUoNxYaw[/youtube]Gogoșarii, varza, conopida, gogonelele ar fi trebuit să fie la mare căutare în această perioadă. Deși își doresc să aibă cămările pline, preţurile îi opresc pe oameni să facă prea multe cumpărături. Comercianții s-au aprovizionat pentru sezonul de iarnă dar în piețe bate vântul. Aceștia se plâng de vânzările slabe și spun că de cele mai multe ori ajung să li se strice marfa.

Vremurile în care producătorii scoteau un profit frumușel în această perioadă a anului au rămas doar amintire. Oamenii trec, se uită și merg mai departe.

Prețurile sunt mari pentru buzunarele oamenilor de rând. Totuși, pentru a-și satisface pofta, mulți cumpără murături în cantități mici. Există şi gospodine mai norocoase, care iau legumele de la rude sau prieteni şi nu mai sunt nevoite să cumpere din piaţă sau de la magazin absolut tot.

Cei care nu au apucat încă să se aprovizioneze cu legume pentru sezonul rece mai au ceva timp la dispoziţie, însă nu foarte mult…

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.