Municipiul Medgidia are nevoie urgentă de parcări

Aproape că nu există familie care să nu dețină cel puțin un autoturism, iar identificarea unui loc de parcare devine o problemă. Și pentru că autoritățile bat pasul pe loc la capitolul amenajare, locuitorii se descurcă cum pot.

În Medgidia, numărul autoturismelor este în continuă creștere fapt ce determină ca deficitul locurilor de parcare să fie resimțit și mai mult. Soluția ar fi o amenajare cât mai eficientă a parcărilor, însă autoritățile susțin că spațiul nu permite acest lucru.

Administrația locală oferă posibilitatea de a închiria un locul de parcare cât mai aproape de casă. Numai că avizul este dat pentru un interval orar stabilit de Primărie.

Oamenii spun că locurile nu sunt suficiente, iar rezolvarea problemei cade în sarcina autorităților care trebuie să gasească urgent soluții.

Staționarea și oprirea pe domeniul public în spații neamenajate parcuri, spații verzi sau aleile de acces dintre blocuri, pe trotuare, piste pentru bicicliști ori în stațiile destinate mijloacelor de transport în comun se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și până la 2.000 de lei pentru 7 cele juridice.

Redactor: George Marinescu