Municipiul Medgidia are, în sfârșit, bugetul local aprobat

După două încercări eșuate, Municipiul Medgidia are, în sfârșit, bugetul local aprobat. Dacă la cele două ședințe anterioare, consilierii locali au respins proiectul propus de reprezentanții Primăriei, în cadrul ședinței de îndată, zece dintre aleși nu au mai avut atât de multe obiecțiuni și au votat pentru. Odată cu bugetul Municipalității, a fost aprobat și cel pentru societatea Consiliului Local Municipal, Apollo Ecoterm.

Consiliul Local Municipal Medgidia s-a reunit în ședință de îndată. La întâlnire au fost prezenți 18 din cei 19 consilieri. Primul punct a vizat aprobarea bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2016. Ca de fiecare dată, subiectul a stârnit diverse nemulțumiri din partea consilierilor locali.

După mai multe discuții s-a trecut la vot. Bugetul local a fost aprobat cu 10 voturi, șapte abțineri și un vot împotrivă.

Următoarele puncte dezbătute au fost cele pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al SC Apollo Ecoterm Medgidia și acordarea normei de hrană pentru personalul Poliţiei Locale Medgidia. Ambele au primit votul aleșilor locali. Aprobarea numărului maxim de posturi de asistenţi personali pentru persoanele cu handicap grav, pentru anul 2016, și regulamentul de autorizare a activităților de producție și comercializare a produselor pe raza municipiului Medgidia au fost alte proiecte aprobate.

Veniturile din bugetul de funcționare al Medgidiei sunt în sumă de aproximativ 72 milioane lei. Bugetul de dezvoltare însumează 4,6 milioane lei.

Redactor: Paul Alexe