Munca la negru este in floare în județul Constanta

Inspectorii de muncă au sanctionat 27 de angajatori in ultimele 10 zile. Economiile pe care le-au făcut de pe urma angajaţilor care lucrau fără contract s-au transformat în amenzi usturătoare pe care agenţii economici vor fi nevoiti să le suporte.

Inspectorii ITM au efectuat de la inceputul lunii zeci de controale la Constanţa, iar tot atîţia angajatori au fost găsiţi cu nereguli. Munca la negru se clasează în topul motivelor pentru care angajatorii au primit amenzi in valoare de peste 200 000 de lei. De asemenea, un angajator s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost depistat ca nu efectuase forme legale de munca la 33 de angajati.

In acest sens, Parlamentul European s-a reunit în plen la Strasbourg și a aprobat propunerea legislativă privind crearea unei „platforme europene” pentru a întări cooperarea în combaterea muncii nedeclarate. Platforma va dezvolta cooperarea între ministerele muncii, sindicatele și asociațiile angajatorilor din statele membre pentru a găsi cele mai bune soluții la o problemă care afectează economia Uniunii Europene și distorsionează piața muncii.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes