Multă apă, sare şi E-uri din belşug!

Multă apă, sare şi E-uri din belşug!  Asta este reţeta folosită de mulţi producători de mezeluri şi alte preparate din carne, pentru a-și spori profiturile. O spune chiar președintele federației patronatelor din industria alimentarã. Un control recent al inspectorilor de la protecţia consumatorului a scos la iveală faptul că aproape jumătate dintre preparatele din carne comercializate conţin mult mai multă apă şi sare decât ar fi normal. Toate mezelurile care se gasesc pe piata sunt injectate, dupa retete precise, in care cantitatile de carne, apa, sare şi conservanţi ar trebui respectate cu sfintenie. Totuşi, pentru a-şi creşte profitul, mulţi producători întrec măsura.

Numai la ultimul control, inspectorii de la Protectia Consumatorului Bucureşti au gasit 3 tone si jumatate de bacon, pastrama, sunca si pulpe de pui cu nereguli. Fie aveau prea multa apa, fie carnea era carne doar pe eticheta pentru ca in realitate continutul de proteine era scazut, iar cantitatea de sare depasea frecvent procentajul de 2% impus de lege.

Redactor: Doina Sirbu