“Mugurelul” a devenit un nume de referinţă în peisajul cultural dobrogean (VIDEO)

Înfiinţat în anul 1999, ansamblul folcloric Mugurelul din Cernavodă, a avut intodeauna in componentă zeci de copii şi tineri talentaţi. Din 2006, grupul îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea instructorului de specialitate, Mazilu Mariana,  fost membru al aceluiaşi ansamblu.

Ansamblul are acum 60 de membri, cu varste cuprinse între 5 şi 16 ani, cu toţii îndrăgostiţi de portul popular şi de dansurile tradiţionale. Mugurelul s-a bucurat de-a lungul timpului de aprecierea publicului şi nu numai. Dovada stau diplomele şi trofeele obţinute cu ocazia participării la întâlniri artistice naţionale şi internaţionale, cu un repertoriu bogat de dansuri din toate zonele etnofolclorice ale României.  Grupul de tineri a participat şi la festivaluri, organizate de oraşul Cernavodă, la diferite manifestări şi zile de sărbătoare, vizite oficiale sau invitaţii televizate.

Datorită interpretării şi autenticităţii dansurilor populare pe care le pun în scenă,  tinerii ansamblului Mugurelul reuşesc să fie adevăraţi mesageri ai culturii române oriunde sunt invitaţi.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae