Muftiul cultului musulman din România se arată dezamăgit de declarațiile fostului președinte

Muftiul cultului musulman din România se arată dezamăgit de declarațiile fostului președinte Traian Băsescu conform cărora țara noastră s-ar putea transforma într-un centru al Islamului. Reacția șefului musulmanilor din România vine după ce Băsescu a atacat proiectul de construire a marii moschei din București.

Muftiatul cultului musulman din România a reacționat după declarațiile fostului președinte Traian Băsescu care a criticat în termeni duri acceptul autorităților din țara noastră cu privire la construirea unei mari moschei în București.

În baza unui interschimb, autoritățile române au cedat musulmanilor un teren de 11 000 de metri pătrați în care urmează să fie construită o moschee, o bibliotecă și o cantină socială.

Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(…) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară” a declarat saptamana trecuta Traian Basescu

Conform lămuririlor date de muftiu, nu se dorește construirea unei universități musulmane ci a două clase unde copiii vor putea învăța elemente religioase de bază. De asemenea, Băsescu ar fi făcut două vizite în Turcia în vremea când era președinte și chiar și-a dat acceptul cu privire la acest proiect.

Moscheea din București ar urma să primească 1500 de credincioși. Astfel musulmanii nu ar mai fi nevoiți să facă slujbele pe stadioane din perioada sărbătorilor. De asemenea etnicii vor primi un alt teren în Capitală unde va fi construit un cimitir musulman.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea