Motorină confiscată la S.P.F. Cernavodă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant cinci cetăţeni români care au luat 1.600 litri de produs petrolier de pe o navă de la malul Dunării Ei au fost ajutati de un marinar sârb.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Sectorul Poliției de Frontieră Cernavodă, au depistat la malul Dunării, cinci bărbaţi care încărcau dintr-o barcă, într-o autoutilitara marca Peugeot, 4 recipiente. În urma cercetărilor, s-a stabilit că acestea conţineau  800 de litri de motorină. De asemenea, în mijlocul de transport au mai fost depistate 4 recipiente de tablă pline cu alti 800 litri cu produs petrolier şi alte 8 recipiente goale.

 În urma cercetărilor s-a constatat faptul că întreaga cantitate de produs petrolier a fost încărcată cu sprijinul unui marinar sârb de la nava “Velebit”, pavilion Serbia, aflată pe malul opus al Dunării şi transportată cu ajutorul unei ambarcațiuni către locul în care se afla autoutilitara.

Persoanele implicate sunt cinci cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, domiciliaţi pe raza judetului Constanța și un cetățean sârb în vârstă de 52 de ani, față de care polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea continuării cercetărilor cei 1.600 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 7.200 lei. Totodată, autoutilitara folosită la transportul motorinei, în valoare de aproximativ 6.000 lei, ambarcațiunea și motorul acesteia în valoare de 3.500 lei, au fost indisponibilizate, conform procedurilor legale, până la finalizarea cercetărilor.

Redactor: Robert Tănasă