Moțiunea împotriva ministrului Vela, dezbătută în Senat

Senatorii au dezbătut și supus votului moţiunea simplă, depusă de opoziție împotriva ministrului de Interne. Social-democraţii critică activitatea lui Marcel Vela în contextul crizei de nou coronavirus.

Moțiunea a fost denumtă ”Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă, în timp de pandemie” și a intrat în dezbatere marți după-amiază.

Social-democrații sunt de părere că măsurile luate de la începutul pandemiei, în România, au fost de-a dreptul aberante.

”Dacă s-ar face un clasament mondial al aberaţiilor decise de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus, cu siguranţă, România ar fi printre primele locuri”, susțin parlamentarii PSD.

În schimb, ministrul Marcel Vela se arată optimist, considerând că are ocazia, în acest moment, pentru a prezenta în Parlament lucrurile pe care le-a făcut în timpul mandatului. Mai mult decât atât, ministrul a menționat că moțiunea este una normală.

După dezbaterile din Parlament, moțiunea a fost supusă votului, însă la momentul difuzării acestei știri, încă nu se cunoștea rezultatul. Vom reveni cu detalii.

Redactor: Daniel Albu