Moș Nicolae există cu ajutorul Crucii Roșii filiala Constanța

Ziua de Sfântul Nicolae trecea la fel ca toate celelalte pentru copiii a trei familii din Năvodari. Nici măcar nu visau că Moșul îi va vizita, și asta pentru că nu le trecuse niciodată pragul, deși fuseseră cuminți tot anul și își lustruiseră ghetuțele. Când s-au trezit dimineață, dezamăgirea a fost mare pentru copiii familiei Băjenaru. Ghetuțele erau goale, spre deosebire de cele ale colegilor lor de școală. Singurele cadouri au venit din partea primăriei Năvodari. Impresionați de copilăria tristă de care au parte aceste suflete nevinovate, reprezentanții Crucii Roșii, filiala Constanța, s-au gândit să le facă o bucurie și au sosit în casele lor încărcați cu de toate.

La fel de bucuroasă a fost și mama micuților care nu a închis un ochi toată noaptea și s-a frământat zile întregi cu gândul că Moș Nicolae nu va sosi nici anul acesta la micuții ei. Femeia a făcut cu greu rost de câțiva bănuți pentru a le pune ceva pe masă copiilor în ultimele zile.

La fel de entuziasmate de vizita reprezentantelor Crucii Roșii au fost și surorile Diana și Amalia Buzgaru. Bunicii celor două fete au făcut eforturi mari să nu le lase ghetuțele goale și le-au umplut cu dulciuri. Jucăriile, rechizitele și hainele primite le-au produs o mare bucurie.

În nenumăratele lui vizite, Moș Nicolae nu l-a uitat nici pe Mihai Costea. Problemele financiare cu care se confruntă nu i-au permis mamei acestuia să-i achiziționeze tot ce dorise fiul ei, deși nu erau daruri costisitoare.

Sufletul acestei acțiuni a fost ca de obicei Carmen Lungu, președintele Crucii Roșii filala Constanța.

Bucuria din ochii micuților nu poate fi descrisă prin cuvinte. Cu siguranță Moș Nicolae va rămâne o amintire de neuitat pentru fiecare dintre ei.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.