Mos Nicolae a venit mai devreme la elevii de gimnaziu (VIDEO)

Marti, elevii din judeţul Constanţa au sustinut simularea probei scrise la limba si literatura romana, primul examen din cadrul Evaluarii nationale. Desi simularea a inceput la orele 12, elevii s-au strans in fata unităţilor de învăţământ cu mult timp inainte de inceperea probei. Tinerii spun că au reuşit să depăşească emoţiile momentului şi să resolve cu brio subiectele.

Verificarea lucrarilor se va face la nivelul fiecarei scoli în parte dar nu se vor admite contestatii. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Scolar Judetean  Constanţa, simulările sunt extrem de importante pentru că atât profesorii şi elevii, cât şi părinţii trebuie să ştie care este stadiul de pregătire al fiecărui candidat.

Pe 6 decembrie, chiar de Sfantul Nicolae, elevii vor susţine simularea la matematică. În semestrul al II-lea va avea loc o altă simulare, de data aceasta supravegheată video. Scopul simulărilor este de a urmări evoluţia elevilor, precum şi modul în care camerele de supraveghere afectează sau nu rezultatele elevilor.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.