Moș Nicolae a venit cu veși bune pentru 1.500 de cernăvodeni (VIDEO)

Primaria a inceput de astazi distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uni­u­nea Europeana, care se acorda persoanelor a­­fla­te în dificultate. Doua tiruri cu 32 de tone de produse au fost descarcate de angajatii serviciului de asistenta sociala la Casa pionierului din oras.

Ajutoarele pentru persoanele cu risc social se distribuie si anul acesta, pe 6 si 7 decembrie. Acestea constau in alimente de baza, care provin din stocurile de interventie, potrivit Planului European Anual de Distributie de Ajutoare. Cei  1.500 de beneficiari sunt familiile si persoanele singure, care primesc ajutor social, somerii aflati in plata, pensionarii cu venituri sub 400 lei lunar, precum si persoanele cu handicap.

Noutatea din acest an este ca oa­me­­nii primesc mai multe produse de la orez, bulion si fasole pîna la zahar, mazare, rosii in bulion, biscuiti si malai. D-na Anica , de exemplu, traieste dintr-un ajutor social de 200 de lei, din care nu-si poate permite decat plata facturilor lunare si hrana zilnica. Avand un sot cu probleme medicale, femeia zambeste la gandul ca va avea ce pune pe masa de sarbatori.

Ca d-na Anica mai sunt alte cateva mii de cernavodeni care isi duc traiul impovarati de grija hranei.

In fiecare an, mai mult de 18 milioane de persoane din 20 de state membre ale Uniunii Europene, beneficiaza de ajutoarele alimentare distribuite în cadrul acestui program.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae