Morți și răniți în vestul Europei, din cauza furtunii

Furtuna Eleanor a afectat grav vestul Europei, lăsând în urmă cel puțin 3 morți și mai mulți răniți. Mii de gospodării au rămas fără curent electric iar pe aeroporturi sute de zboruri au fost anulate.

Cel puțin 3 persoane au murit și mai multe au fost rănite în vestul continentului european, din cauza furtunii Eleanor. Pe coasta bască a Spaniei două persoane s-au înecat iar în Alpii francezi un schior a decedat, fiind lovit de un copac.

Marea Britanie, Franța, Germania, Elveția, Olanda sunt doar câteva din țările Europei de Vest, care au fost atinse de furtuna Eleanor.

Din cauza condițiilor meteo extreme, 15 persoane au fost rănite în Franța, patru dintre acestea fiind în stare gravă.

Rafalele puternice de vânt au perturbat transportul aerian în mai multe orașe europene. Pe aeroportul din Amsterdam sute de zboruri au fost anulate. Călătoriile cu avionul au fost afectate și la Paris, precum și în alte orașe din estul Franței.

Din cauza vântului puternic, un vagon de tren a fost răsturnat de pe șine în Elveția, înregistrându-se opt răniți. Mai multe drumuri naționale și căi ferate au fost închise în Olanda. Transportul în comun a fost întrerupt în Germania.

Mii de locuințe au rămas fără curent electric în Elveția și Marea Britanie și peste 200.000 de gospodării în nordul Franței.

Turnul Eiffel și parcurile au fost închise, din cauza vântului extrem de puternic.

Redactor: Mihaela Țânțaru