Morti în lacul Tarnița

Operațiunile de căutare au început  încă de luni seara, după ce soţia barbatului a raportat disparitia la poliție. La aceste acţiuni au participat echipaje de poliţişti, pompieri, jandarmi şi salvamontişti, dar şi patru scafandri ai ISU Cluj cu o barcă. Căutările au continuat marţi, miercuri şi joi, însă au fost sistate în cursul după-amiezelor din cauza temperaturilor scăzute şi a podului de gheaţă de pe lac. Disperate, rudele victimelor au apelat la ajutorul unei firme de scafandri specializați în scufundări din Constanța. Astfel, patronal firmei, Constantin Onaca s-a deplasat special din Kuweit pentru a lua parte la acțiunile de căutare.

În cele din urmă, scafandrii au găsit trupurile neînsuflețite ale  bărbatul de 48 de ani și a celor doi copii ai săi, în apele lacului Tarnița. Potrivit lui Constantin Onaca, trupurile erau sub gheaţă, în locul în care se bănuia că cei trei au intrat în apa lacului, întrucât pe zăpadă erau urme. Primul găsit a fost bărbatul cu fetiţa în vârstă de trei ani în braţele sale, legată de trupul acestuia cu un cablu electric, iar trupul adolescentului de 15 aani a fost descoperit la trei metri în aval. Cadavrele au fost transportate la Institutul de Medicină Legală Cluj pentru necropsie.

În momentul scoaterii corpurilor din apă, la faţa locului se aflau mamele copiilor şi sora bărbatului, cărora li s-a făcut rău și au primit îngrijiri medicale de la un medicii de pe Ambulanța

Onaca a mai declarat că operaţiunea a fost extrem de dificilă întrucât malul este foarte abrupt, la 90 de grade, scafandrii fiind nevoiţi să spargă gheaţa de la suprafaţa apei.

Bărbatul, fiul său de 15 ani şi fetiţa lui de 3 ani au dispărut luni seară. Alarma a fost dată de băiatul mai mare al familiei. El a anunţat Poliţia că tatăl său a dispărut de la locuinţa sa din localitatea clujeană Floreşti. Disparitia a fost confirmata si de colegi, pentru ca acesta nu s-a prezentat la serviciu.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a lăsat o înregistrare video în care spunea că se va sinucide. Pe filmare, el apare  împreună cu cei doi copii, proveniți din relații diferite,  și le transmite mamelor ca nu-I vor mai vedea. Ancheta continua pentru a descoperirea cauzelor care l-au determinat pe bărbat sa recurga la acest gest.

Redactor: Raluca Damian