”Moromeții 2” va fi lansat în 2018

Iubitorii romanului ”Moromeții” și pasionații de cinematografie au motive de bucurie!  Filmările pentru ”Moromeții 2” – continuarea primei ecranizări, sunt aproape de sfârșit.  În luna noiembrie a anului viitor, noua peliculă va ajunge pe marile ecrane.

Filmările la „Moromeţii 2” sunt  pe ultima sută de metri. Pe 28 şi 29 octombrie vor fi trase ultimele cadre pentru această peliculă, în zonele istorice ale Capitalei. Filmul, în regia lui Stere Gulea, este programat să ajungă pe marile ecrane în noiembrie 2018.

Lungmetrajul “Moromeții 2” reprezintă o continuare a primei ecranizări, realizată în urmă cu 30 de ani. Echipa de producție a început filmările încă din luna septembrie, în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara anului 1985 – Talpa, din judeţul Teleorman.

Dacă în prima parte rolurile principale au revenit actorilor Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, în noua peliculă îi vom regăsi pe Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru, George Mihăiţă, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Marian Râlea, Paul Ipate.

Prima parte a acestei capodopere, a reușit să scape cenzurii vremii și să aibă premiera pe 28 septembrie 1987, la Cinematograful Scala din București. Conform statisticilor, creația cinematografică a fost vizionată de peste 2 milioane de spectatori din momentul lansării și până la finele anului 2007.

Criticii de film consideră aproape în unanimitate că Moromeții este unul dintre cele mai bune filme românești.

Beneficiind de bagheta regizorului Stere Gulea  și având o distribuție de excepție, ”Moromeții 2” promite să fie cel puțin la fel de bun.

Redactor: Ramona Caba